TEDxKids@Ilissos
landscape
cloud
cloud
cloud
cloud
4/2/2017

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Βασιλική Σαχπάζη
Η Βασιλική Σαχπάζη σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή στη σχολή Μωραΐτη, Advanced Studies in Music και Dance Education στο Orff Institute Mozarteum University στο Salzburg. Στη συνέχεια θέλοντας να εξερευνήσει περισσότερο τη σχέση μουσικής και κίνησης σπούδασε Physical The στη σχολή του Jacques Lecoq και με τον Philippe Gaullier στο Παρίσι. Διδάσκει το μάθημα της Θεατρικής Κίνησης και Μουσικοκινητικής και είναι στην οργάνωση της ομάδας καλλιτεχνών τσίρκου “WHO NOSE” υπό την αιγίδα της ανθρωπιστικής οργάνωσης Clowns without borders Sweden.

Περιγραφή Ομιλίας: Τι είναι ο κλόουν; Τι συμβαίνει όταν φοράς μια κόκκινη μύτη; Ποιά είναι τα οφέλη του γέλιου στον άνθρωπο και γιατί είναι ιδιαιτέρως αναγκαία για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες πρόσφυγες; Τι κάνει ένας κλόουν στο νοσοκομείο; Ποιά είναι η ομάδα της και ποιά είναι η αποστολή της;
Κώστας Καρολεμέας
Η Κώστας Καρολεμέας είναι ιδρυτής και CEO της πλατφόρμας allcancode.com, όπου τα παιδιά μαθαίνουν τις αρχές της επιστήμης υπολογιστών παίζοντας και δημιουργώντας τα δικά τους παιχνίδια. Το 2016 την χρησιμοποίησαν περισσότερα από 1.000.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο. Ο Κώστας έχει σπουδάσει Επιστήμη Υπολογιστών και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εμπλακεί στη δημιουργία συστημάτων πληροφορικής σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στην υγεία, την μηχανική, τα οικονομικά και την εκπαίδευση. Το όραμά του είναι να μετατρέψει τα παιδιά από παθητικούς καταναλωτές της τεχνολογίας σε ενεργούς δημιουργούς με αυτήν.

Περιγραφή Ομιλίας: Τι κοινό έχουν η τεχνητή νοημοσύνη, η διόρθωση του DNA, τα ρομπότ και ένα ποδήλατο; Πρέπει να φοβόμαστε την καλπάζουσα εξέλιξη της τεχνολογίας; Είναι κακό να εκτίθενται τα παιδιά σε αυτή;
Bιολετίνα Μπούχλα
Η Bιολετίνα Μπούχλα έχει ως χόμπυ το χορό και στον ελεύθερο χρόνο της προτιμά να διαβάζει όσα πιο πολλά βιβλία μπορεί. Της αρέσει πολύ και να ταξιδεύει. Αγαπημένα της ταξίδια είναι αυτά που γίνονται με αεροπλάνο αλλά και αυτά που την ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο.

Περιγραφή Ομιλίας: Η Βιολετίνα θα μας μιλήσει για την αξία του να μαθαίνουμε Ιστορία και να διδασκόμαστε από το παρελθόν.
Σοφία Ανδρεσάκη
Η Σοφία Ανδρεσάκη Η Σοφία Ανδρεσάκη ενδιαφέρεται πολύ για τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την ανάγνωση βιβλίων φαντασίας. Της αρέσει να σχεδιάζει αυτά που βλέπει από το παράθυρο του δωματίου της και να βλέπει τις αγαπημένες της ταινίες ξανά και ξανά! Στον ελεύθερο χρόνο της παίζει φλάουτο και πηγαίνει κολυμβητήριο.

Περιγραφή Ομιλίας: Η Σοφία θα μας περιγράψει τι θα έκανε αν είχε μια χρονομηχανή και θα μας προβληματίσει σχετικά με τη σωστή θεώρηση του χρόνου.
Κωνσταντίνα Δημητρέντση - Χατζηβασιλείου
Η Κωνσταντίνα Δημητρέντση - Χατζηβασιλείου συνθέτει και γράφει κομμάτια στο πιάνο, ζωγραφίζει πίνακες και με κάθε ευκαιρία παρατηρεί τη φύση. Έχει μεγάλη φαντασία και της αρέσει να γράφει ιστορίες. Έχει ως στόχο να γίνει αστροφυσικός και να λύσει το μεγαλύτερό της ερώτημα: Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν;

Περιγραφή Ομιλίας: Η Κωνσταντίνα θα μας μιλήσει για τη ζωή που αποτελεί σύνθεση χιλιάδων εικόνων και συναισθημάτων και είναι το μόνο ταξίδι που μπορεί να σε πάει οπουδήποτε.
Λένα Παπαλεξοπούλου
Η Λένα Παπαλεξοπούλου είναι Αντιπρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ. Είναι Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Columbia University στην Νέα Υόρκη, εργάστηκε μια δεκαετία στην Johnson & Johnson Inc σε 4 διαφορετικές χώρες και άλλη μια δεκαετία στην CONCEPT sa στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος. Το 2011 συνειδητά εγκατέλειψε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες για να αφιερωθεί με την προσφορά στα κοινά. Πιστεύοντας βαθιά στην σημασία της παιδείας είναι η εμπνεύστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι & Δρω» που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε 150 πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την καλλιέργεια του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτειότητας στα παιδιά.

Περιγραφή Ομιλίας: Από το εγώ στο εμείς. Η καλλιέργεια του εθελοντισμού και της ενεργούς πολιτειότητας. Πως μπορούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, να δώσουμε τα ερεθίσματα και τα εφόδια στα παιδιά μας, ώστε να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες. Πόσο θα βελτιωνόταν ο κόσμος μας αν μπορούσαμε όλοι να υιοθετήσουμε μια κουλτούρα προσφοράς; Αν αντί να βάζουμε πρώτο τον εαυτό μας, εστιάζαμε στο κοινό καλό? Από το σκαλί του «εγώ», ανεβαίναμε στο σκαλί του «εμείς»; Ουτοπικό σενάριο; Κι όμως υλοποιείται ένα πρόγραμμα μέσα σε σχολεία, που συνδυάζει την συστηματική καλλιέργεια του «νοιάζομαι για τα κοινά» με την πρακτική δράσης και προσφοράς, όπου τα παιδιά βιώνουν την χαρά της προσφοράς. Και μέσα από αυτήν τη χαρά, γεννιέται μια ελπίδα.
Δημήτρης Ζορμπάκης
Ο Δημήτρης Ζορμπάκης ταξιδεύει μέσα από το διάβασμα σε μέρη που όλες οι περιπλανήσεις περιπέτειας και μυστηρίου γίνονται πραγματικότητα. Στον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο του ζωγραφίζει ή παίζει πιάνο και πινγκ πονγκ με τους φίλους του. Έχει ταλέντο στα μαθηματικά και είναι πάντα πρόθυμος να μοιράζεται ό,τι τον συναρπάζει ή τον προβληματίζει.

Περιγραφή Ομιλίας: Ο Δημήτρης θα μοιραστεί μαζί μας μερικές από τις πολλές ερμηνείες που μπορεί να δώσει κανείς στη λέξη «Ταξίδι».
Μαρία Σινιολάκη
Η Μαρία Σινιολάκη ασχολείται με τη μουσική και παίζει βιολί. Αγαπά τη φυσική, τα μαθηματικά και την επισκευή μηχανών. Ως πρόσκοπος απολαμβάνει πολύ συχνά ταξίδια εξερεύνησης και περιπέτειες στη φύση μαζί με την ομάδα της.

Περιγραφή Ομιλίας: Η Μαρία εμπνέεται μέσα από τα βιβλία και θα μας προτρέψει να δούμε τον κόσμο με άλλο μάτι μέσα από την ανάγνωση.
Αιμιλία  Λογοθέτη
Η Αιμιλιά Λογοθέτη εείναι ένα δημιουργικό και πολυάσχολο κορίτσι. Της αρέσει να ζωγραφίζει και να παίζει βόλευ. Άλλο της πάθος είναι η Ρομποτική με την οποία θέλει να ασχοληθεί συστηματικά και να αποκτήσει πολλές σχετικές γνώσεις.

Περιγραφή Ομιλίας: Η Αιμιλία, ο Αριστοτέλης, ο Γιώργος και ο Ερρίκος είναι 4 φίλοι που θα μιλήσουν για την πορεία τους προς τη νίκη στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.
Αριστοτέλης Νέλλας
Ο Αριστοτέλης Νέλλας είναι δημιουργικός και γεμάτος ενέργεια. Του αρέσει πολύ να ασχολείται με τη Φυσική που είναι άλλωστε και το αγαπημένο του μάθημα. Στον ελεύθερο χρόνο του αγαπά να φτιάχνει κυκλώματα και να παίζει Minecraft.

Περιγραφή Ομιλίας: Η Αιμιλία, ο Αριστοτέλης, ο Γιώργος και ο Ερρίκος είναι 4 φίλοι που θα μιλήσουν για την πορεία τους προς τη νίκη στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.
Γιώργος Καρβούνης
Ο Γιώργος Καρβούνης είναι δυναμικός και δραστήριος. Του αρέσουν πολύ τα αθλήματα και οι ηλεκτρονικές συσκευές. Εκτός από τη Ρομποτική, ασχολείται με το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Αγαπά τα ταξίδια στο εξωτερικό, παρατηρεί γύρω του με δέος τους κορυφαίους επιστήμονες, αθλητές και επιχειρηματίες καθώς τον συναρπάζει κάθε ταξίδι προς την επιτυχία.

Περιγραφή Ομιλίας: Η Αιμιλία, ο Αριστοτέλης, ο Γιώργος και ο Ερρίκος είναι 4 φίλοι που θα μιλήσουν για την πορεία τους προς τη νίκη στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.
Ερρίκος Σινανίδης
Ο Ερρίκος Σινανίδης είναι ένα γεμάτο φαντασία και πολυάσχολο παιδί που λατρεύει το ποδόσφαιρο. Όταν δεν ασχολείται με τα μαθήματά του και τη Ρομποτική, φτιάχνει τον Kύβο του Ρούμπικ και τον λύνει μόλις σε 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα!

Περιγραφή Ομιλίας: Η Αιμιλία, ο Αριστοτέλης, ο Γιώργος και ο Ερρίκος είναι 4 φίλοι που θα μιλήσουν για την πορεία τους προς τη νίκη στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.
Δημήτρης Λαμπρόπουλος
Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος έχει ήδη βρει αυτό που τού αρέσει να κάνει πιο πολύ από καθετί: να παίζει με τους φίλους του. Όμως, επειδή η καθημερινότητα είναι γεμάτη και οι υποχρεώσεις δεν τού το επιτρέπουν πάντα, συχνά μετατρέπει το παιχνίδι σε μία «μαγική» ασχολία χρησιμοποιώντας τη φαντασία του! Και, όταν γίνεται αυτό... όλα είναι δυνατά!

Περιγραφή Ομιλίας: Ο Δημήτρης θα μας μιλήσει για παιχνίδια που δίνουν πρόσβαση στα όνειρα να μπουν στην πραγματικότητα και να την κάνουν λίγο πιο όμορφη.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΣΤΟ
NEWSLETTER