TEDxKids@Ilissos
landscape
cloud
cloud
cloud
cloud
4/2/2017

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Τρισδιάστατη εκτύπωση - κι όμως, μπορώ και εγώ!
«Ταξιδεύουμε μαζί, όχι σε μία, ούτε σε δύο αλλά σε τρεις διαστάσεις, μέσα από ένα "τρισδιάστατο" εργαστήριο μοναδικό στο είδος του! Αν αναρωτιέστε ποια είναι τα μυστικά της τρισδιάστατης εκτύπωσης και θέλετε να δείτε πώς θα μοιάζατε και εσείς οι ίδιοι ακόμα σε έναν τρισδιάστατο ψηφιακό κόσμο, οι άνθρωποι του 3d Hub σας περιμένουν!»
5 Senses PhotoChallenge
Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν αν είχες τη δυνατότητα να συγκρατήσεις για πάντα ζωντανές τις αναμνήσεις σου με τη βοήθεια των 5 αισθήσεων και της κάμεράς σου; Γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε μια απίστευτη πρόκληση στον ίδιο τον χώρο της OTEAcademy, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν το φωτογραφικό τους ταλέντο!
* Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: Φωτογραφική Μηχανή + Καλώδιο Μηχανής για μεταφορά αρχείων
Ενσυνείδηση για γονείς και παιδιά : Ζούμε Μαζί, Συνειδητά στις Μικρές- Μεγάλες Στιγμές μας
Εργαστήρι που απευθύνεται σε γονείς με τα παιδιά τους με σκοπό την ανάπτυξη της επαφής, την καλύτερη επικοινωνία και την αληθινή σύνδεση! Στο πρόγραμμα αυτό εφαρμόζουμε τις τελευταίες έρευνες της σύγχρονης νευροεπιστήμης γύρω από την ενσυνείδηση-επίγνωση (mindfulness) με τρόπο απλουστευμένο και δημιουργικό, ενταγμένο στην καθημερινή οικογενειακή ζωή – μεταφέροντας την επιστήμη σε παιχνίδια δημιουργικά, απλά και πρακτικά, που όλες οι ηλικίες θα απολαύσουν.
* Καθώς θα είμαστε χωρίς παπούτσια καλό θα είναι να φοράτε ζεστές κάλτσες, άνετα ρούχα για κίνηση, κάτι ζεστό από πάνω γιατί μπορεί να ξαπλώσετε για μια ολιγόλεπτη χαλάρωση-οραματισμό. Επίσης τα κινητά πρέπει να μένουν στις τσάντες χαμηλωμένα.
Ο γύρος του κόσμου σε 90 λεπτά
Θα μπορούσαμε πραγματικά να ταξιδέψουμε μόνο με τις αισθήσεις μας; Πόσα πόδια και πόσα χέρια χρειάζονται για να φτιάξουμε ένα τρένο; Πόσο γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε από τη μια χώρα στην άλλη; Ένα ταξίδι σε τόπους μακρινούς για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές. Κάθε σταθμός μια καινούργια εμπειρία για τις αισθήσεις μας, κάθε εμπόδιο μια νέα πρόκληση για την ομάδα μας. ‘Ολοι μαζί θα χρειαστεί να συνεργαστούμε για να βρούμε τις λύσεις και να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες που θα συναντήσουμε. Ίσως τελικά το ταξίδι να αποδειχτεί πιο ενδιαφέρον από τον τελικό προορισμό… Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και φύγαμε! Ένα περιπετειώδες εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού με στοιχεία σωματικού θεάτρου για παιδιά 6-12 ετών και τους γονείς τους.
* Προτείνεται να φοράτε άνετα ρούχα και να γνωρίζετε ότι σε κάποιες στιγμές μπορεί να χρειαστεί να βγάλετε τα παπούτσια σας.
Μαθαίνοντας προγραμματισμό με τον Χταπόδιο και τον Οδυσσέα
Όταν ο Οδυσσέας και η Πυξίδα αρχίζουν να εξερευνούν τις παραλίες της Ελλάδας, δεν φαντάζονται τι πραγματικά τους περιμένει! Σε μια παραλία συναντούν τον Χταπόδιο Σέιφ και όλοι μαζί ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι, στο οποίο τους υπενθυμίζει τους κανόνες που οφείλουν να εφαρμόζουν για τη δική τους ασφάλεια στη θάλασσα. Μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Scratch και το εκπαιδευτικό πακέτο WeDo, θα μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες και θα τους παρουσιάσουμε δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ στο περιβάλλον ενός TV Studio!
* Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να έχετε ένα usb για να πάρετε το τελικό προϊόν του εργαστηρίου (video) μαζί σας!
HeArt Grooving
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις απεριόριστες δυνατότητες εκτέλεσης σύνθετων ρυθμικών σχημάτων χρησιμοποιώντας ως κρουστό το σώμα τους, μπαγκέτες, κουβάδες, ποτήρια. Η χρήση του σώματος σαν να είναι κρουστό, συνδυάζοντας ταυτόχρονα έντονη κινητική δραστηριότητα, το γνωστό body percussion, είναι ανεξάντλητη, και έχει φανατικούς θαυμαστές αλλά και Performers σε όλο τον κόσμο Τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα μουσικό σύνολο και εκπαιδεύονται στην ερμηνεία και απόδοση σύγχρονων ρυθμών χρησιμοποιώντας τα πόδια τους, -που χτυπάνε σε κατάλληλης ακουστικής έδαφος-, παλαμάκια, τα χέρια και τα δάχτυλά τους.
* Καλό είναι να φοράτε άνετα ρούχα που να επιτρέπουν κίνηση
Ιπτάμενη πόλη
Μπορείς να φανταστείς πολιτείες μακριά από το έδαφος, ανάμεσα στα σύννεφα; Στο εργαστήριο αυτό ταξιδεύουμε σε κόσμους φανταστικούς και ιπτάμενους μέσα από βιβλία, ταινίες και video games. Κατασκευάζουμε την δική μας ιπτάμενη πολιτεία ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές μας, χρησιμοποιώντας υλικά γνώριμα. Μαζί θα πετάξουμε εκεί που θα μας πάει η φαντασία μας!
* Θα γίνει φωτογραφική αποτύπωση του εργαστηρίου και θα δημιουργηθεί video το οποίο θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των διοργανωτών.
«Το εργαστήρι της βασίλισσας μέλισσας» - ανοιχτό εργαστήριο καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον υπέροχο κόσμο της βασίλισσας μέλισσας. Να γευτούμε το μέλι που μας χαρίζει και να ζωγραφίσουμε τα προϊόντα που μας δίνει η ελληνική φύση. Ελάτε να γίνουμε επιστήμονες και να δημιουργήσουμε ένα κόσμο γεμάτο καινοτομίες, χαρά, πολύ πράσινο και αρμονία. Ελάτε να μοιραστούμε μαζί τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήσαμε απ' όλο τον κόσμο.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΣΤΟ
NEWSLETTER